1. Tipe A’la Carte Menu
A’la Carte Menu adalah suatu daftar makanan yang
terdiri atas berbagai jenis kelompok hidangan dan tiap kelompok hidangan
tersusun dari banyak pilihan makanan dengan harganya masing-masing. Contoh menu
a’la carte :
1 .
CHOICE OF SIMPLE OR MIXED SALADS Rp. 5000
Fresh tomato, or cucumber, or lettuce or a mixture of fresh vegetables, served with sour cream of French Dressing.
Fresh tomato, or cucumber, or lettuce or a mixture of fresh vegetables, served with sour cream of French Dressing.
2 .
FROM THE SOUP KETTLE Rp. 5000
Cream of chicken or tomato soup
French onion soup
Consomme aux Profiteroles
Cream of chicken or tomato soup
French onion soup
Consomme aux Profiteroles
3 .
COLD ROAST CHICKEN ARGENTEUIL Rp. 5000
Roast chicken garnished with asparagus tips with mixed/tossed salad and remoulade sauce
Roast chicken garnished with asparagus tips with mixed/tossed salad and remoulade sauce
4 . GRILLED CHICKEN AMERICAN STYLE Rp. 5000
Served with grilled tomato and bacon
Accompanied with French Fried Potatoes and mixed salad.
Served with grilled tomato and bacon
Accompanied with French Fried Potatoes and mixed salad.
2. Tipe Table D’hote Menu
Table d’hote menu adalah suatu daftar makanan yang terdiri atas beberapa jenis
hidangan yang mempunyai satu kesatuan harga. Contoh menu table d’hote :
SHRIMPS COCKTAIL
MELON FRAPE
HORS D’OEUVRE VARIE
*
CONSOMME ROYALE
CREAM OF VEGETABLES SOUP
MINESTRONE
*
RAVIOLI AU JUS
OMELETTE ESPAGNOLE
CHICKEN A LA KING
*
ROAST BEEF PRINTAINIERE
EMINCE OF CHICKEN DUSCHESSE
EPAULE D’AGNEAU BOULANGERE
*
CHOUX VERTS
BUTTERED GREEN PEAS
VICHY CARROTES
*PASRSLEY POTATOES
SAUTED POTATOES
FRENCH FRIED POTATOES
*
SALAD IN SEASON
TOMATO AND CUCUMBER SALAD
MIMOSA SALAD
*
GATEAUX PRALIN
ASSORTED FRUIT COMPOTES
MIXED ICE CREAM
*
ASSORTED CHEESE
*
BALI COFFEE
JAWA TEA
MELON FRAPE
HORS D’OEUVRE VARIE
*
CONSOMME ROYALE
CREAM OF VEGETABLES SOUP
MINESTRONE
*
RAVIOLI AU JUS
OMELETTE ESPAGNOLE
CHICKEN A LA KING
*
ROAST BEEF PRINTAINIERE
EMINCE OF CHICKEN DUSCHESSE
EPAULE D’AGNEAU BOULANGERE
*
CHOUX VERTS
BUTTERED GREEN PEAS
VICHY CARROTES
*PASRSLEY POTATOES
SAUTED POTATOES
FRENCH FRIED POTATOES
*
SALAD IN SEASON
TOMATO AND CUCUMBER SALAD
MIMOSA SALAD
*
GATEAUX PRALIN
ASSORTED FRUIT COMPOTES
MIXED ICE CREAM
*
ASSORTED CHEESE
*
BALI COFFEE
JAWA TEA
3. Tipe Mixed Menu
Menu ini merupakan campuran antara a’la carte menu
dan table d’hote menu. Sisa dari menu atau hidangan yang masih ada dari table d’hote
dilengkapi dengan menu pilihan dari a’la carte untuk kelengkapan komposisi
hidangan.
4. Tipe Special Party Menu
Special party menu adalah susunan beberapa makanan
khusus yang bersifat khusus juga. Pembagian special party menu ada empat jenis
yaitu :
1 . Jamuan
cocktail atau cocktail party
2 . Jamuan
promosi atau business lunch
3 . Jamuan
untuk rombongan atau group
4 . Jamuan
untuk kenegaraan atau state banquets
Tidak ada komentar:
Posting Komentar